Behandelingen

Bij ons kunt u terecht voor volgende behandelingen:

Kinesitherapie bij neurologische aandoeningen

zoals MS (Multiple Sclerose), CVA/hersenbloeding of infarct, ziekte van Parkinson, ALS, dwarslaesies, zenuwletsels en tumoren.

 Aan de hand van een gesprek en een grondig onderzoek stellen we samen een behandelplan op aangepast aan uw behoeften en doelstellingen.

Dry Needling

bv. bij spierklachten, hoofdpijn, rug- en nekklachten, kaakklachten…

Bij dry needling worden triggerpoints in de spieren aangeprikt die door disfunctioneren van de spier aanleiding geven tot lokale en uitstralende pijn.

Radiale Shockwave Therapie (RSWT)

bv. bij peesontstekingen, partiële scheuren, verkalkingen, bursitis/slijmbeursontsteking, triggerpoints en spierspanning, spasticiteit, littekenweefsel…

Shockwave therapie maakt gebruik van energetische geluidsgolven om het genezingsproces te versnellen door het metabolisme en de bloedcirculatie te stimuleren.

Revalidatie na hart- en vaatchirurgie

Begeleiding tijdens de revalidatieperiode met een behandelplan aangepast aan uw mogelijkheden.

Gewrichts- en spierklachten

bv. artrose, geblokkeerde wervels, spieroverbelastingen, triggerpoints, spierscheuren…

Manuele mobilisaties gecombineerd met pijnverlagende technieken, eventueel dry needling/shockwave. Zodra het mogelijk is wordt er een oefenschema opgesteld om de spieren te versterken, om te vermijden dat de klachten zich in de toekomst opnieuw voordoen.

Revalidatie na orthopedische ingrepen

bv. heup- of knieprothese, schouderoperatie, kruisbandoperatie…

Begeleiding tijdens de revalidatieperiode met een behandelplan aangepast aan uw mogelijkheden.

Peesontstekingen

bv. achillespeesontsteking, golf- of tenniselleboog…

Shockwave therapie biedt een grote meerwaarde voor de behandeling van peesontstekingen. Dit wordt gecombineerd met pijnverlagende technieken. Zodra het kan wordt er gestart met een oefenschema om de belastbaarheid van de spieren en pezen te vergroten, om dergelijke klachten in de toekomst te vermijden.

Frozen shoulder

Manuele mobilisaties om de beweeglijkheid van de schouder te verbeteren. Eventueel kan ook gewerkt worden met dry needling of shockwave therapie. Daarnaast zal een oefenschema worden opgesteld dat meegroeit met uw mogelijkheden.

Evenwichtsstoornissen, duizeligheid en BPPV

Afhankelijk van uw klachten en de resultaten van het onderzoek kan er gewerkt worden met oefeningen ter verbetering van het evenwicht, de duizeligheid, en de blikstabilisatie. In geval van BPPV is een reeks welbepaalde bewegingen nodig om de duizeligheid te verhelpen. Duizeligheid kan echter ook voortkomen vanuit spanning van de nekspieren, indien nodig wordt dit dan ook manueel of met behulp van dry needling behandeld.

Hoofdpijn

bv. rondom de ogen, de slapen, boven op het hoofd, achteraan het hoofd…

Vaak gerelateerd aan spanning in de nekspieren. Dit is meestal goed te behandelen manueel of met behulp van dry needling.

Rug- en nekklachten

Manuele behandeling (eventueel met dry needling en/of shockwave) gecombineerd met het aanleren van een oefenschema voor thuis.

Manuele lymfedrainage

bv. na borstkanker

Om vocht/oedeem te verminderen wordt er gewerkt met manuele zachte lymfedrainage.

Ademhalingstherapie en relaxatie

bv. bij COPD, hyperventilatie, na longoperaties…

Afhankelijk van uw klachten kan er gewerkt worden op het vergroten van de longcapaciteit, versterken van de ademhalingsspieren, ophoesten van sputum, aanleren van de buikademhaling, verlagen van de ademhalingsfrequentie…

Gangrevalidatie en transfertraining

bv. na een val, fracturen, protheses, operaties, bij neurologische aandoeningen…

Er wordt steeds gestart met een analyse van uw gangpatroon en de manier waarop u dagelijkse transfers (bv. zitten – staan – zitten) uitvoert. Op basis van de werkpunten die uit de analyse naar boven komen, wordt dan een behandelplan op uw maat opgesteld.

Wilt u een afspraak maken? Dat kan snel en eenvoudig via onderstaande knop:

Afspraak Maken

Opgelet!
Gelieve telefonisch contact op te nemen indien:
– U geen geschikt moment vindt in de agenda.
– Het voor u onmogelijk is om u naar de praktijk te begeven.